ЗА НАС   НОВИНИ   АВТОМОБИЛИ   СЪБИТИЯ   КУРСОВЕ   ВРЪЗКИ   КОНТАКТИ   ФОРУМ   English   Начало Форум Подробно Търсене Е-mail Карта Администрация
    ТЪРСЕНЕ
 

XX Научно-техническа конференция с международно участие ЕКО ВАРНА ‘2013 на тема “Транспорт, екология-устойчиво развитие" се проведе в периода 20 - 22 май 2013 г. край Варна.

 

Повече от 50 учени и изследователи в различни области на транспорта от България, Сърбия, Чехия, Турция и Германия представиха своите идеи и практически решения за избягване на вредното влияние на транспорта върху околната среда на 20-та научно-техническо конференция „Еко Варна 2013”. Обсъжданите методи обхващат разработване и приложение на биогорива, усъвършенстване планирането на транспорта и наваксване в изграждането на транспортната инфраструктура. Производството на биодизел в България в момента е около 18 хиляди тона, а до няколко години може да достигне 300 до 500 хиляди тона годишно. Общоевропейската тенденция е делът на биогоривата да заемат дял от  5,75 процента до 2015 г., към което се стреми и България. Екологичните горива, използвани в автомобилните двигатели са газовите и биогоривата.

Организатори:

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ - ВАРНА

ТО НА НТС - ВАРНА

БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ АВТОМОБИЛИНА ПРИРОДЕН ГАЗ

ВНИИГАЗ Москва

powered by x-non : 0,004